Введено в експлуатацію першу чергу Логістичного центру Епіцентр К у Хмельницькому
Перший Подільський

Введено в експлуатацію першу чергу Логістичного центру Епіцентр К у Хмельницькому

За матеріалами телерадіоканалу Хмельницької області “Перший Подільський”

Перша черга Логістичного центру у Хмельницькому, збудована Епіцентр К вже введена в експлуатацію. Створення нового об’єкту - критично важлива роль у сучасній економіці, яка забезпечує ефективне управління ланцюгами постачання, зберігання та дистрибуцію товарів, що є невід’ємною складовою процесу доставки продуктів і послуг від виробника до кінцевого споживача. Саме Хмельницький буде забезпечувати весь регіон Західної України, а це 33 торгівельні центри.

“Якщо говорити цілісно про об’єкт, то він максимально кастомізований під потреби нашої компанії. Зазвичай, такі склади для бізнесу не будують, адже вони не є універсальними. Проте для нас, він зручний на всі 100%. В грудні відкриється друга частина даного центру, де будуть застосовані світові технології, яких в Україні ще не застосовувались” - Юрій Яковлєв, концептуальний директор з розвитку логістики “Епіцентр К”.

Даний логістичний центр - це грандіозний масштаб не лише регіонального рівня. Завершений проект не матиме аналогів у нашій країні.

“У складах буде роботизована зона, яка оперуватиме 11 000 палето-місць без людей. Це забезпечить високу швидкість приймання і відвантаження товарів” - Олександр Попов, директор з логістики “Епіцентр К”.

В проекті задіяно енергозберігаючі технології, що забезпечують автономну роботу логістичного центру. В наступних чергах будуть застосовані небачені досі екологічні новації в морозильних та холодильних камерах.

“Автоматизовані Stacker-крани (штабелери) будуть піднімати палети на висоту до 27 м. Вони самостійно розміщуватимуть і забиратимуть палети зі стилажних систем. Завдяки таким технологіям вдасться на меншій площі розмітити більшу кількість палето-місць ” - Євген Власенко, керівник департаменту проєктів логістичного напрямку “Епіцентр К”.

Окрім головних завдань - доставка та зберігання товарів - створення логістичного центру створить в регіоні додаткові робочі місця та наповнюватиме бюджет громади.



Будівництво даного проєкту здійснює будівельна компанія Київтрансбуд, яка має в портфелі більше 550 тис. м2 складських та торгівельних приміщень.

“Ми співпрацюємо з Групою Епіцентр з 2006 року і збудували на їх замовлення багато складських приміщень. Проте, проєкти такого масштабу і наповнення будуємо вперше. Приємно спостерігати за розвитком мережі, застосуванням сучасних технологій. Логістичних центр дійсно сучасний, красивий, технологічний об’єкт. Впевнений, він служитиме довго” - Андрій Гавриньов, директор Київтрансбуд.

Хід будівництва Логістичного центру в листопаді 2023 року:

Думка редакції може відрізнятися від думки автора.
+380 63 813 XX XX +380 63 813 5555
+380 63 813 XX XX +380 44 566 5223
Ідентифікатор: 15613